El-element bäst i test 2022 – Hitta bästa el-elementet

Ett el element är perfekt för att värma upp din bostad, framförallt om du har ett större rum där det vanliga elementet inte räcker eller kanske inte ens ingått. När du köper ett el element så finns det många alternativ och idag kommer dessa ofta med smarta funktioner, vilket visserligen erbjuder en hög kvalitet men samtidigt blir det svårt att veta exakt vilket du bör köpa. Följ med när vi listar marknadens 5 bästa modeller.

Topp 5 bästa el-element 2022

Här kommer 5 el-element som är bäst i test och erbjuder en hög kvalitet. Se över de olika specifikationerna och välj ut en modell som passar just dina behov och den bostad du ska använda den i.

1. Konvektorelement från Wilfa

Fördelar med Konvektorelement från Wilfa:

 • Tystgående
 • 3 olika värmelägen
 • Snygg design

Nackdelar med Konvektorelement från Wilfa:

 • En av de lite dyrare modellerna

Wilfa erbjuder högkvalitativa el element som är bäst i test. Det här konvektorelementet på 2000 watt kommer med tre olika värmelägen som gör att du kan anpassa det till hur varmt du behöver det. Under en varmare vinternatt behöver du kanske inte dra på max, medan de riktigt kyliga delarna av vinterna kräver just det.

En klar fördel med den här modellen från Wilfa är att den är väldigt tyst. Många el element kan ge ifrån sig en del ljud och det här blir ett problem om du ska ha på det under natten, du blir visserligen varm men kan ändå inte sova på grund av ljudet.

Det skadar såklart inte att designen är snygg. Den har en modern design med rundade kanter och fina svarta fötter som gör det möjligt att ställa den var du vill. Det enda som egentligen kan ses som negativt med detta konvektorelement från Wilfa är att det är ganska dyrt, men det är inte det dyraste i vår lista.

Se vara

2. Xiaomi Mi Smart Element

Fördelar med Xiaomi Mi Smart Element:

 • Smarthemsfunktioner över WiFi
 • Röststyrning
 • Många funktioner och 6 olika lägen

Nackdelar med Xiaomi Mi Smart Element:

 • Kräver appen Mi Home

Det smartaste elementet i vårt test är utan tvekan det från Xiaomi. Företaget är främst känt för sina billiga smartphones som erbjuder en god kvalitet, men det erbjuds också mycket inom smarthemsteknik. Deras smarta elelement visar i tester att de erbjuder en hög prestanda med relativt få brister.

Du får sex olika lägen vilket ger dig god kontroll över din miljö, det finns också en timerfunktion. Du kan även kontrollera den med rösten. I övrigt kontrollerar du den med Xiaomis app Mi Home, vilket kan ses som något negativt om du är ovan eller inte gillar smarthemsfunktioner. Priset är ganska lågt med tanke på allt du får.

Se vara

3. Konvektorelement från Gelia

Fördelar med Konvektorelement från Gelia:

 • Väldigt lågt pris
 • Lätt att flytta på
 • Fläkt som kan kopplas bort

Nackdelar med Konvektorelement från Gelia:

 • Inga smartfunktioner

Om du är ute efter något som är enkelt och billigt så kan konvektorelementet från Gelia vara ett ypperligt val. Alla test av elelement måste innehålla åtminstone en budgetmodell som är hållbar och får jobbet gjort. Den här har inga smartfunktioner men det finns på kontrollpanelen möjlighet att ställa in timer och välja mellan 3 olika värmelägen.

En riktigt bra sak med elementet från Gelia är att du får en inbyggd fläkt. Det här finns på de allra flesta modeller men det som är annorlunda med denna är att du kan koppla bort fläkten, då blir elementet till en vanlig radiator!

Den är som sagt väldigt billig jämfört med andra modeller i vår lista och du får ändå en helt rimlig prestanda. Den har handtag på sidorna så du kan enkelt flytta runt den i bostaden så att du alltid får värmen där den behövs som mest, exempelvis bredvid din säng på nätterna om din bostad är lite kylig.

 

4. Konvektorelement från Adax

Fördelar med Konvektorelement från Adax:

 • Överkomligt pris
 • Traditionell design
 • Tystlåten

Nackdelar med Konvektorelement från Adax:

 • Väldigt minimalistisk design och funktion

Om du är ute efter det mest grundläggande så är Adax en god utmanare som går att jämföra med konvektorelementet från Gelia. Priserna är på samma nivå och deras funktion är jämförbar. Du får treläges effektreglering och det finns en del kraft i den här med sina 2000 W.

Designen är ganska traditionell och påminner mycket om äldre portabla element. Det här betyder inte så mycket för dess funktioner, men det kan vara bra att tänka på om du föredrar något som ser lite modernare ut. Den är däremot lika portabel som andra modeller i vår lista, så du kan fortfarande flytta runt på den om du behöver det.

När du ska köpa en budgetmodell så är det här alltså ett bra alternativ. Det är inte den billigaste i listan men i utbyte mot ett lite högre pris så får du ut mer kraft från den och du kan enkelt värma upp ett rum inom en rimlig tid. Mer än så behöver du egentligen inte från ett el element om du har en tajt budget.

 

5. Wilfa Ray El Element

Fördelar med Wilfa Ray El Element:

 • Högkvalitativ modell
 • Modern och snygg design
 • Detaljkontroll av temperatur

Nackdelar med Wilfa Ray El Element:

 • Endast två värmelägen

Wilfa Ray är ett el element som definitivt är bäst i test. Det som egentligen håller tillbaka den här modellen i vår lista är det höga priset. Det är däremot inte en dålig modell, snarare tvärtom. Du får visserligen bara två värmelägen men du kan justera temperaturen i detalj, så du får det så varmt som du vill ha det där hemma.

Designen är också en sak som gör att det här elementet sticker ut en aning. Den har en snygg och modern design med bland annat en glaspanel av frostat glas. Onödig menar vissa, men väldigt snyggt om du frågar oss.

I övrigt så sticker inte modellen ut med något speciellt. Wilfa Ray är ett elelement värt att vara i vårt test men samtidigt så har det inga smartfunktioner eller några andra funktioner som gör att den sticker ut.

Se vara

 

Viktigt att tänka på när du ska köpa ett el element

Innan du köper ett el element i vår lista med bäst i test modeller så är det värt att fundera på vad du behöver. Vi ska därför gå igenom vad som kan vara viktigt gällande pris, kvalitet och varumärke.

Pris på el element

Du kan få ett helt okej element för ett lågt pris, några hundralappar. Det som kan påverkas här är hur mycket funktioner du får och vilken effektivitet den har. Om du har en begränsad budget så räcker det gott och väl med ett element från Adax eller Gelia.

Om du istället prioriterar funktion så kan det vara värt att kika på en lite dyrare modell, exempelvis den från Xiaomi eller konvektorelementet från Wilfa som båda är bland de bättre modellerna på marknaden.

Viktigt med hållbart

Gällande kvalitet så är det framförallt hållbarheten som är viktig. Om en modell kommer med många specialfunktioner och ändå bara kostar någon hundralapp, kommer den antagligen inte att hålla länge. Vi har därför valt ut modeller som ska hålla under en bra tid framöver. Det här sparar också in pengar åt dig.

Köp bra märken

Om du känner dig osäker på vad som utgör ett bra element så kan du ofta förlita dig på högkvalitativa varumärken. Märken som Wilfa och Xiaomi är stora företag som tillverkar en mängd olika produkter. Xiaomi fokuserar till exempel på smartteknik.

Vanliga frågor om el element

Här är ett par vanliga frågor du kan tänkas ha om el element innan du köper något från vårt test.

Är el element bättre än andra varianter?

Fördelen med el element som är bäst i test har framförallt att göra med att du får mer frihet. Du behöver bara ett eluttag och sedan kan du ha det på så mycket du vill. Det är också enkelt att flytta på ett el element, som sällan väger mycket. För en mer permanent lösning kan en vanlig radiator vara bättre.

Är el element dyra i drift?

Om du köper ett bra el element så behöver du nog inte oroa dig för elkostnader. De är menade att vara energisnåla och genom att använda smartfunktioner eller en timer kan du också använda det mer effektivt. Undantaget kan vara el element som är lite väl gamla, dessa kan dra lite mer el.

Sammanfattningsvis om el element

Det har aldrig varit enklare att köpa ett el element som faktiskt är värt dina pengar. Ett enkelt test visar att elementen från Wilfa och Xiaomi är prisvärda och högkvalitativa. Om du däremot har en begränsad budget kommer du att få ett helt okej resultat med ett element från Adax eller Gelia.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *