Gasolkamin bäst i test 2022 – Hitta bästa gasolkaminen

En snygg gasolkamin kan hjälpa dig att värma bostaden, samtidigt som det är riktigt snyggt. Det finns gott om bra varumärken att välja bland och för att göra det lite enklare för dig så har vi plockat ut 5 av marknadens bästa modeller.

1. Bluegaz BG64

Fördelar med Bluegaz BG64:

 • Testvinnare
 • Överkomligt pris
 • Ingår värmefläkt

Nackdelar med Bluegaz BG64:

 • Eluttag krävs för fläkten

Bluegaz BG64 är en testvinnare bland gasolkaminer och kommer med en hög kvalitet och ett förvånansvärt rimligt pris. Det är faktiskt en av de billigare modellerna i vår lista och ändå finns det inte många brister med den.

Du får här inte bara en gasolkamin som kan värma upp rummet du placerar den i, du får också en eldriven fläkt. Det här kräver visserligen el, men det innebär att du bland annat kan ventilera rummet eller varför inte värma upp det extra snabbt genom att använda både gasolen och elen. Både gasolen och fläkten har tre olika lägen så det går att ställa in den beroende på vad du är ute efter.

Det går utmärkt att använda den här både utomhus och inomhus, med hjulen kan du flytta på den dit du behöver den. Med fläkten så kommer värmen att röra på sig vilket sprider ut den i rummet på ett mer effektivt sätt. Du kan sedan stänga av den så att endast gasolen är igång.

Se vara

 

2. World Flame – Terassvärmare

Fördelar med World Flame:

 • Högkvalitativ uppvärmning
 • Säkerhetsfunktioner för att förhindra överhettning
 • Behaglig uppvärmning med infrarött

Nackdelar med World Flame:

 • Ingen fläkt

World Flame är den perfekta modellen om du är ute specifikt efter en terrassvärmare av hög kvalitet. Den värmer upp utomhusytor som uterum och uteserveringar, men självklart är den också lämpad för en terrass. Den är kraftfull för att vara en gasolkamin men har däremot ingen fläkt som sprider runt värmen i utrymmet där den står.

Den går på butan/propan och går att använda till en hel del olika ytor. Den är däremot främst för privat bruk med tanke på dess begränsning på ytor upp till 50 m². Det här är visserligen inte illa men det innebär att mer begränsade ytor fungerar bäst för den här modellen.

Något som är väldigt bra med World Flame är att den har flertalet säkerhetssystem för att det inte ska finnas någon risk att den överhettas. Det här är väldigt viktigt framförallt vid längre användning, en del sämre modeller kan då riskera att överhettas vilket är farligt.

Se vara

 

3. Blue Belle Chic

Fördelar med Blue Belle Chic:

 • Portabel
 • Tillverkad i återvunnet material
 • Bränsleeffektiv

Nackdelar med Blue Belle Chic:

 • Inte lika snygg som andra i listan

Blue Belle Chic är en miljövänlig gasolkamin tillverkad i helt återvunnet material. Det här är utmärkt för den som är miljömedveten och vill göra ett klokt köp. Den ser visserligen inte lika snygg ut som en del andra modeller men den är definitivt modern och har en ganska stilren utformning.

En klar fördel med den här modellen är att den är väldigt bränsleeffektiv och sköter sig själv för att hålla nere på förbränningen. Det här gör den genom en unik termostat. När temperaturen sjunker under det du har ställt in så sätter den automatiskt på sig igen. På så vis får du alltid en behaglig temperatur som du själv väljer.

Den är också portabel vilket alltid är ett plus. Du kan då röra på den från ett rum till ett annat, vilket är perfekt om du ändrar dig om vilket rum du ska sitta i.

Se vara

 

4. Gasolkamin Sunwind Echo SC18

Fördelar med Gasolkamin Sunwind Echo:

 • Hängs på väggen – tar mindre plats
 • Termostatstyrning för bättre effektivitet
 • Lämpad för sovrum och mindre rum

Nackdelar med Gasolkamin Sunwind Echo:

 • Hög prispunkt

Om du är ute efter en gasolkamin som tar mindre plats så visar test att Echo SC18 är ett ypperligt val. Den här kaminen hänger du helt enkelt på väggen, så den tar ingen plats på golvet och du behöver inte oroa dig för placeringen. Tack vare att den hänger på väggen så fördelas den varma luften över hela rummet.

Den tar inte heller något syre från rummet och arbetar med en sluten förbränning, så gasen kommer inte att sprida sig i rummet. Den stänger också av gasen automatiskt om lågan skulle slockna, vilket bidrar ännu mer till den här modellens höga säkerhet.

Om det nu finns något negativt med Sunwind Echo SC18 så är det att den är väldigt dyr. Den må ha bra betyg vid test av gasolkamin, men den här är antagligen över mångas budget. För pengarna får du däremot väldigt mycket och det här är en av de bättre modellerna att använda i just sovrum. I just sovrum är det viktigt att gasen inte sprider sig och att den inte använder syret i rummet, annars kan det bli farligt om du skulle somna.

Se vara

 

5. Sunwind Fan-Tastic

Fördelar med Sunwind Fan-Tastic:

 • Fläkt på 230V
 • Värmer upp snabbt
 • Spenderar bara 110-305g gasol per timme

Nackdelar med Sunwind Fan-Tastic:

 • Finns endast i svart, sticker ut i vissa rum

Sunwind Fan-Tastic är en bra modell om du är ute efter en billigare gasolkamin som har en elektrisk fläkt. Fläkten sprider ut värmen i ditt rum så att det blir varmt och skönt överallt och inte bara runt kaminen.

Den är bränsleeffektiv och spenderar som mest 305g gasol per timme, jämför det här med att den rymmer tuber på 10kg gasol så är den mer effektiv än många andra modeller på marknaden.

Den har också en CO2-säkring som gör det säkert att använda den utan oro över att skada någon vid längre användning. Om det är något negativt man ska nämna om den här modellen så är det antagligen att den bara finns i svart och har en lite ”skrikig” design med sitt färgval. Det här är inte ett bekymmer för många men beroende på hur resten av rummet ser ut så kan det här sticka ut en hel del, i rätt rum så är det däremot en snygg gasolkamin.

Se vara

 

Viktigt att tänka på när du köper en gasolkamin

Innan du köper din nya gasolkamin så är det bäst att sätta sig in i vad det innebär att en modell är bäst i test. Det finns ganska många alternativ på marknaden och inte alla modeller är lämpade för alla hem.

Pris på gasolkaminer

Priset kan skilja sig rejält och det reflekterar vår lista väldigt väl. För en tajt budget så finns det gott om fina alternativ på bara någon tusenlapp eller två. Har du däremot väldigt höga krav på din kamin, exempelvis att den inte ska ta plats utan istället hänga på väggen, blir det väldigt dyrt.

Jämför mellan modellerna och inte minst deras olika funktioner. Om du till exempel absolut måste ha en fläkt så kan du komma undan ganska billigt med exempelvis Sunwind Fan-Tastic eller Bluegaz BG64 som båda är överkomliga.

Satsa på hållbarhet

När du köper en gasolkamin så är hållbarhet alltid viktigt, om den går sönder snabbt så är den knappast bäst i test. Tar du hand om din kamin så kan den hålla i väldigt många år och modellerna vi valt ut är menade att hålla länge. Det är också mer miljövänligt. Om du är ute efter att vara miljömedveten kan du kombinera hållbarhet med återvunnet material med en Blue Belle Chic.

Köp ett känt märke

Märken som exempelvis Sunwind och Bluegaz är välkända inom bland annat kaminer. Ett bra märke är utan tvekan det enklaste sättet för dig att försäkra att du faktiskt får en bra modell som håller länge och värmer upp ditt rum ordentligt.

Vanliga frågor om gasolkaminer

Om du har några frågor om gasolkaminer så hittar du kanske svaret nedanför.

Finns det någon risk med en billig gasolkamin?

Inte i vanliga fall. En budgetmodell ska fortfarande ha säkerhetsfunktioner som stoppar en kamin från att exempelvis släppa ut gas i rummet. Vi har såklart varit noga med att välja ut modeller från legitima och erkända tillverkare som har dessa säkerhetssystem.

Varför är det bra med en fläkt?

En fläkt är ett effektivt sätt att sprida ut den varma luften i rummet. Med en del kaminer finns det en risk att den varma luften samlas runt kaminen. Det blir var så småningom, men det kan ta sin lilla tid i framförallt större rum.

Sammanfattningsvis om att köpa en gasolkamin

Om du ska köpa en ny gasolkamin så finns det gott om goda modeller som deltagit i ett och annat test. Dessa är högkvalitativa och erbjuder mycket för pengarna.

En modell som sticker ut är Bluegaz BG64 som vunnit tester, har en eldriven fläkt och som ändå har ett ganska lågt pris. Det här gör den till det klara valet, under förutsättningen att den uppfyller alla dina behov.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *